Nanten SL Bio Low VOC

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Liuotteeton, itsestään siliävä epoksipinnoite. Erittäin alhaiset VOC-päästöt sisäilmaan.

Hyvä mekaaninen kestävyys ja UV-valon kestävyys. Rakennusmateriaalin päästöluokka M1. Saatavilla useita eri värivaihtoehtoja (kts. värikartta).

Käyttökohteet

  • Kovan ja keskiraskaan kulutuksen alaiset julkiset tilat
  • Laboratoriot
  • Sairaalat
  • Koulut ja päiväkodit
  • Toimistot
  • Myymälät
  • Varastot ja logistiikkakeskukset
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN SL BIO A-OSA - NANTEN SÄVY 257 15000 15 l
NANTEN SL BIO A-OSA - NANTEN SÄVY 241 15001 15 l
NANTEN SL BIO A-OSA - MUUT SÄVYT 15002 15 l
NANTEN SL BIO LOW VOC B-OSA 5 L 15096 5 l

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 95% ja pinnan lämpötilan vähintään +3°C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80%. Varmista pinnoitteen soveltuvuus pinnoitettavalle alustalle.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään ohentamattomalla Nanten HM Bio Low VOC:lla. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. Nanten HM Bio Low VOC:sta ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä. Suuremmat ja laajemmat ylitäytöt /oikaisut voidaan tehdä Nanten SL Bio Low VOC:sta ja täytehiekasta (raekoko esim. 0,1-0,6 mm) valmistetulla täyttö-/ plaanausmassalla.

Sekoitus

Esisekoita SL Bio Low VOC:n A-osa ja B-osa omissa astioissaan. Arvioi tarvittava seosmäärä, huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan, välttäen ilman sekoittumista massan joukkoon. Lisää tarvittava määrä kuivaa täytehiekkaa seokseen samalla sekoittaen. Jatka sekoittamista noin minuutin ajan. Varmista, että myös astian reunoilla ja pohjalla oleva aine tulee hyvin sekoitetuksi.

Sekoitussuhde

A-osa 3 tilavuusosaa ja B-osa 1 tilavuusosa.
(Täytehiekka n. 15 kg/20 l)

Riittoisuus

2 mm kalvovahvuudella 2 l/m2

Täytehiekkaa lisättäessä (1,5 kg/m2) menekki 1,3 l/m2

Työohje

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi, on tehtävä karhennushionta ja poistettava hiontajätteet. Sekoitettu massa kaadetaan lattialle lammikoksi tai yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levityksen jälkeen työn edistymisen myötä pinta rullataan piikkitelalla ilmakuplien poistamiseksi.

Huom. Epoksipinnoitteen riittämätön sekoittaminen voi aiheuttaa epätasaisen kovettumisen ja väärä seossuhde kokonaan kovettumatta jäämisen. Älä kaavi astian reunoille jäävää seosta lattialle.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Sävytettävissä Nanten ja RAL värikarttojen mukaan.
Pakkauskoko A-osa 15 l peltiastiassa. B-osa 5 l muoviastiassa.
Varastointi

+5°C…+25°C, säilyvyys enintään 6 kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia.
Kiintoainetilavuus n. 100 til.- %.
Käyttölämpötila

+15°C…+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna noin 20-30 minuuttia. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 4 h (+25°C) ja 8 h (+15°C). Kevyen liikennöinnin kestävä noin 12 h (+25°C) ja noin 24 h (+15°C). Täysin kovettunut 7 vrk (+20°C).

Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Ohenne Ei ohenneta (liuotteeton M1-tuote).
Levitystapa Levitys säätölastalla tai hammastetulla teräslastalla.
VOC-pitoisuus

< 100 g /l (käyttövalmis seos)

EU VOC 2004/42/EC (cat. A/j) max. 500 g/l

Vastuunrajaus, tuotteen käyttöön liittyvät huomiot ja rajoitukset: Tutustu Fescon Oy:n yleisiin toimitusehtoihin ja tuotteeseen liittyviin suunnittelu- sekä työohjeisiin.

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.