Nanten M Primer

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

2-komponenttinen, epoksipohjuste kosteille ja tuoreille betonirakenteille.

  • Läpäisee CE-rakennusasetuksen märälle betonille vaaditun suoritustason (EN 1504-2 /EN 13578)
  • Nopeasti kovettuva erittäin hyvin betonin huokosiin tunkeutuva ja hyvän tartunnan myös kostealle alustalle muodostava pohjuste. Estää kosteuden kulun pinnoitteen suuntaan. Ei suositella kapillaarisen kosteuden nousun rasittamiin tiloihin.

Käyttökohteet

  • Kehitetty erityisesti kosteiden ja tuoreiden betonilattioiden pohjustusaineeksi epoksi-, polyuretaani- ja akryylipinnoitteiden käytön yhteydessä.

GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN M PRIMER A-OSA 10 L 15701 10 l
NANTEN M PRIMER A-OSA 200 L 15702 200 l
NANTEN M PRIMER B-OSA 5 L 15797 5 l
NANTEN M PRIMER B-OSA 200 L 15796 200 l

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 98 % ja pinnan lämpötilan vähintään +3⁰C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15⁰C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan pintahionnalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsimällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsimällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. HM Bio Epoksista ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä. Suuremmat ja laajemmat ylitäytöt, oikaisut ja kaadot voidaan tehdä Nanten HM Epoksista ja täytehiekasta (0,1 – 0,6 mm) valmistetulla täyttö-/oikaisumassalla.

Sekoitus

Esisekoita M Primerin A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kolmen minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massan joukkoon.

Sekoitussuhde

A-osa 2 tilavuusosaa, B-osa 1 tilavuusosa.

Riittoisuus

Betonin huokoisuudesta riippuen 0,25 l – 0,35 l /m2.
Huokoiset pinnat saattavat vaatia toisen käsittelykerran, jotta kaikki huokoset sulkeutuvat ja pintaan saadaan yhtenäinen ja ehjä kalvo.

Työohje

Sekoitettu M Primer kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään kumilastalla. Levitä ristiin toinen käsittelykerta n. 1-2 tunnin kuluttua pinnan ollessa tahmea, kuitenkin enintään vuorokauden (24 h) kuluttua pohjustuksesta. Jos pinnoitus tullaan tekemään hiertomassapinnoiteella, kylvetään pohjusteen päälle tartuntahiekkaa hiertomassan levittyvyyden helpottamiseksi. Käsiteltävässä tilassa tulee olla hyvä ilmanvaihto. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten että pintaan muodostuu ehjä, tiivis ja yhtenäinen kalvo. Älä kaavi astioiden reunoille jäävää seosta lattialle.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Vaalea turkoosi
Pakkauskoko A-osa 10 l peltiastiassa, B-osa 5 l muoviastiassa tai molemmat osat 200 l tynnyrissä.
Varastointi

+5°C…+25°C, varastointiaika enintään 6 kuukautta.

Sekoitusaika Noin kolme minuuttia
Käyttölämpötila

+15°C …+25°C

Käyttöaika Noin 20 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 9 h (+25°C) ja 13 h (+15°C). Kuiva noin 15 h (+25°C) ja > 24 h (+15°C).

Tartuntalujuus

B2.0

Vetolujuus

>1,5 N/mm2

Palokäyttäytyminen Efl
Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Kiintoainepitoisuus

n. 100 tilavuus-%

Ohenne M Primeria ei normaalisti ohenneta. Mikäli betonialusta on erittäin tiivis, voidaan Primeria ohentaa 5 - 10 tilavuus -% Nanten A Epoksiohenteella.
Levitystapa Levitys kumilastalla, telalla ja pensselillä
Kiiltoryhmä

Kiiltävä

VOC-pitoisuus

< 76 g/l (käyttövalmis seos)

EU VOC 2004/42/EC (cat A/j) max. 500 g/l (2010) 

Maalaustuoteryhmä (maalausRYL2012) 615
Vastuunrajaus, tuotteen käyttöön liittyvät huomiot ja rajoitukset: Tutustu Fescon Oy:n yleisiin toimitusehtoihin ja tuotteeseen liittyviin suunnittelu- sekä työohjeisiin.

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.